mealprepping

Bloemkoolsteak met kikkererwten saus

Er zijn van die gerechten die er indrukwekkend uitzien, maar eigenlijk verrassend eenvoudig zijn om te maken. Deze bloemkoolsteak met kikkererwtensaus is er zo één. Perfect geroosterde bloemkool met een kruidige saus van kikkererwten – vol smaak, voedzaam en helemaal plantaardig.

Een ideaal hoofdgerecht voor doordeweeks, maar ook chic genoeg voor een etentje.

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de bloemkoolsteaks:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl Sombrero kruidenmix
  • Peper en zout naar smaak

Voor de kikkererwtensaus:

1 blik kikkererwten (ca. 400 g)

Wat is een bloemkoolsteak eigenlijk?

Een bloemkoolsteak is niets meer (en niets minder!) dan een dikke plak bloemkool die je bakt, grilt of roostert. Door de bloemkool in stevige plakken te snijden in 2- 3 cm en met olie te besprenkelen om daarna af te kruiden met wat je zelf wilt. In mijn geval heb ik gewerkt met sombrero kruidenmix (paprika, chili, piment, rozemarijn, laurierblaadjes en knoflook) destijds gekocht bij Pit & Pit maar zo te zien is die niet meer verkrijgbaar.

Daarna heb ik de ‘steak’ gebakken in de pan, met geregeld om te draaien om de steaks met olie te bedrenken. Hierdoor krijgt die een heerlijke nootachtige smaak en een lichte knapperige buitenkant.

Doe de kikkererwten (niet uitlekken) in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde, romige saus.

Als je steak klaar is, leg je deze even aan de kant. Verwarm daarna de kikkererwten saus in dezelfde pan en roer regelmatig om.

Schep een royale lepel kikkererwtensaus op elk bord en leg de geroosterde bloemkoolsteak erop.

bloemkoolsteak met kikkererwtensaus

Ik dacht er nog aan om iets erbij te eten, zoals brood, maar eerlijk gezegd, het vulde zo al genoeg dat ik niet meer aan mijn brood ben geraakt. Het gerecht smaakt alsof het rechtstreeks uit een hippe plantaardige bistro komt. Ideaal dus om ook te maken bij feestdagen zoals Kerstmis ofzo.

Waarom je dit gerecht wilt maken

  • 100% plantaardig en glutenvrij
  • Bomvol smaak en vezels
  • Klaar in minder dan 40 minuten
  • Perfect te mealpreppen – de saus blijft 3 dagen goed in de koelkast

Eet smakelijk!
Heb jij deze bloemkoolsteak geprobeerd? Laat het weten in de reacties met de hashtag #bloemkoolsteakmoment!