Je weet het, of je weet het niet. Ik ben sinds vorige week begonnen met een zelf samengestelde weekmenu op tafel te zetten. Waarom? Simpelweg omdat ik geen inspiratie meer vond en mijn man eens wat meer gekruide voeding op tafel wou hebben. Ik kan hem geen ongelijk geven. Ik en kruiden toevoegen, ik ben daar geen held in. Wat niet weg neemt, dat ik helemaal niet kan koken, ik heb mijn twee laatste jaren van mijn middelbaar kookles gehad. Koken kan ik dus degelijk wel, maar ik houd er gewoon niet van.
Je doet me er geen plezier mee om dagelijks te laten koken. Ik maal nog liever een nagerecht klaar dan een hoofdgerecht. Maar goed, we moeten allen eten ’s middags en ’s avonds en dus wou ik me wel eens verdiepen in nieuwe recepten.
Mealpreppen deed ik vroeger al. In het weekend volop achter het fornuis. Alles erna in de diepvries en door de week eten. Maar mijne man vindt dat niet lekker. Het moet vers zijn.. Nou ja, mijn man is een moeilijke eter. Hij gaf aan dat hij gezonder wilt eten, maar hij is en blijft een moeilijke eter. Vis bijvoorbeeld, is een ideaal voorbeeld om gezonder te eten. Ik eet dat heel graag. Hij echt niet. Buiten vissticks en misschien nog kabeljauw, krijg ik niets aan hem verpatst.
Vegetarische gerechten maken, heb ik de afgelopen twee jaren al op tafel gezet. Dat eet hij wel, maar ook vaak met lange tanden. Veganistisch moet ik niet aankaarten want dan komt er op neer dat hij maaglast van teveel rauwkost krijgen. Kook ik teveel met melkproducten (ook al is dit intussen al jaren lactosevrije melk), dan krijg ik dat weer te horen.
Dus nee, ik kies bewust om me NIET in te schrijven op Hello Fresh, ook al staan die geregeld aan mijn voordeur. Want zulke recepten krijg ik nooit verkocht aan mijn man. Niet op basis van de ingrediënten, maar ook niet qua prijs. Wat had ik eens ergens gelezen 48 euro voor zo’n box? Voor dat geld heb ik meer dan ingrediënten voor een avondmenu in mijn kar bij de Aldi liggen. Snoep, koekjes, drank, enz.
Dus ik ben het eens op een andere manier aan het proberen, zelf op zoek gegaan naar recepten. Pinterest is daar dus een ideaal middel voor, Daar ik met twee verschillende accounts werk, kan je bij deze dus ook al mijn recepten terug vinden. Ik zou ze eens bij elkaar moeten gooien, maar ik kijk ’s avonds op mijn tablet naar DIY- ideeën, en door de dag gebruik ik Pinterest ook wel eens voor iets anders. Vandaar dat ik nu dus twee accounts heb.
We zijn dus week twee van mijn zelf samengestelde menu.
Weekmenu 2/12 – 8/12:
- Maandag: Vissticks met puree
- Dinsdag: Krieltjes met kippenworst en zakje van Aldi groentenmix (aanrader: kook je krieltjes af vooraleer je in de oven steekt
- Woensdag zelfgemaakte : Zoete aardappelfrietjes met lange hamburger
- Donderdag: Butternut soep met brood (ik heb er mijn variant gemaakt, beetje kerriepoeder erbij, dragon en nootmuskaat toegevoegd)
- Vrijdag: frietjes airfryer (zonder vlees als het rap moet gaan en vaak ben ik alleen op vrijdagavond die middag eet)
- Zaterdag: / (50 jarig huwelijksjubileum gevierd van mijn oom en tante)
- Zondag: bitterballen airfryer (als het rap moet gaan)
Zeker niet alles gezond dus. Denk dat het de slechtste week is dat zoveel ‘vettig’ gegeten heb en in het weekend heb ik een non-koken policy. Maar goed, je kan niet alles hebben. Je verandert niet in 1 2 3. Als het zo makkelijk was, dan had iedereen het gemakkelijk. Op naar volgende week.